Over Kaia natural watercolor

Kaia Natural Watercolor is volledig natuurlijk, gifvrij, veganistisch en met liefde gemaakt. De natuurlijke pigmenten die ik gebruik in Kaia Natural Watercolor zijn gemaakt van aardepigmenten (vermalen gesteente) of witte klei die met plantaardige kleurstoffen gekleurd is. Deze laatste worden Maya-pigmenten genoemd en de methode om deze te maken is uitgevonden door de Maya’s rond 500 voor Christus. De synthetische pigmenten waar normaal gesproken verf van wordt gemaakt, zijn doorgaans gemaakt van petroleum, een zeer milieuvervuilend product. Het zijn in feite microscopisch kleine plastic bolletjes die niet biologisch afbreekbaar zijn en in de waterwegen terecht komen wanneer je verfwater door de gootsteen spoelt.

Professionele kunstenaarskwaliteit

De in Kaia Natural Watercolor gebruikte pigmenten hebben de hoogste ranking in lichtechtheid, wat betekent dat ze in de loop van de tijd niet vervagen onder invloed van licht en/of zuurstof. Ook bevat de verf de hoogst mogelijke hoeveelheid pigment ten opzichte van de binder. Er worden geen vulmiddelen gebruikt. Vanwege deze kwaliteiten is Kaia Natural Watercolor van professionele kunstenaarskwaliteit. De verf is echter ook heel geschikt voor beginners en kinderen!

Commerciële verf bevat vaak vulmiddelen zoals weekmakers die de helderheid van de kleuren minder goed laten uitkomen en ze doffer op laten drogen. De conserveringsmiddelen die normaal gesproken gebruikt worden zijn giftig. In plaats daarvan gebruik ik etherische olie die sterke antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen heeft.

Meer verf

Kaia Natural Watercolor is plasticvrij! De verf zit in napjes van roestvrijstaal. Er zit twee keer zo veel verf in als in een plastic 'half napje'. De breedte van het rvs napje maakt het ook nog eens veel makkelijker te gebruiken met een groter formaat penseel.

In deze webshop kun je zowel een set aquarelverf met 10 kleuren kopen, als de individuele halve napjes in elke kleur.

© 2019 - 2022 Kaia natural watercolor | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel