About Kara

Mijn naam is Kara de Rooij en ik ben de persoon achter Kaia Natural Watercolor. Na 10 jaar schilderen groeide mijn onbehagen met synthetische verf. Ik wilde duurzame verf kopen, maar vond niet wat ik zocht. In mijn zoektocht naar een alternatief voor synthetische verf, leerde ik meer over natuurlijke pigmenten en een nieuwe liefde was geboren! Ik besloot Kaia Natural Watercolor te beginnen, zodat ook jij kunt aquarelleren op een manier die in harmonie is met mens, dier en milieu. Na wel honderd verschillende pigmenten uit te hebben geprobeerd, maakte ik een kleurenselectie en ontwikkelde voor elk pigment een eigen recept. In dit proces heb ik samengewerkt met verschillende kunstenaars die mij feedback gaven, zodat ik de allerbeste verf en de allermooiste kleuren kon ontwikkelen.

Uitvinden hoe ik natuurlijke verf kon produceren had soms veel weg van het heruitvinden van het wiel en ik heb dan ook moeten leren accepteren dat niet alles meteen perfect is en dat zelden iets loopt zoals ik het bedacht heb. Maar alle aquarellisten weten dat dat sowieso al is wat aquarel ons leert!

Wat betekent Kaia?

Kaia betekent aarde en het is dan ook mijn streven om mijn hele bedrijf zo duurzaam mogelijk te maken. Zo gebruik ik bijvoorbeeld biologisch afbreekbare spuitzakken om de verf in de napjes te spuiten, heb ik mijn bedrijfsrekening bij een duurzame bank en maak ik gebruik van een groene webhost.

© 2019 - 2022 Kaia natural watercolor | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel