Zwart Kaia natuurlijke vegan aquarelverf

Vorige Artikel 11 van 11
€ 7,50 (inclusief btw)
Tijdelijk niet verkrijgbaar

Zwart Kaia natuurlijke vegan aquarelverf

Dit is een neutraal zwart dat erg lijkt op houtskoolzwart. Het geeft mooie zachte grijstinten en kan ook gemengd worden met geel voor donkere mosachtige groentinten. Het pigment dat voor deze kleur gebruikt is, heet grijze oker, omdat het grijs is voor het met het bindmiddel gemengd wordt. De deeltjesgrootte van dit pigment is relatief groot, waardoor het veel granulatie geeft. Het is een aardepigment dat gemijnd wordt in Frankrijk.

Over de verf

Kaia Natural Watercolor is volledig natuurlijk, gifvrij, veganistisch en met liefde gemaakt. De natuurlijke pigmenten die ik gebruik in Kaia Natural Watercolor zijn gemaakt van aardepigmenten (vermalen gesteente) of witte klei die met plantaardige kleurstoffen gekleurd is. Deze laatste worden Maya-pigmenten genoemd en de methode om deze te maken is uitgevonden door de Maya’s rond 500 voor Christus. De synthetische pigmenten waar normaal gesproken verf van wordt gemaakt, zijn doorgaans gemaakt van petroleum, een zeer milieuvervuilend product. Het zijn in feite microscopisch kleine plastic bolletjes die niet biologisch afbreekbaar zijn en in de waterwegen terecht komen wanneer je verfwater door de gootsteen spoelt.

Professionele kunstenaarskwaliteit

De in Kaia Natural Watercolor gebruikte pigmenten hebben de hoogste ranking in lichtechtheid, wat betekent dat ze in de loop van de tijd niet vervagen onder invloed van licht en/of zuurstof. Ook bevat de verf wel 85% tot 90% pigment, waar verf van studie- of hobbykwaliteit meestal slechts tussen de 10% en 40% pigment bevat. Er worden geen vulmiddelen gebruikt. Vanwege deze kwaliteiten is Kaia Natural Watercolor van professionele kunstenaarskwaliteit. De verf is echter ook heel geschikt voor beginners en kinderen!

© 2019 - 2022 Kaia natural watercolor | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel