Roestrood Kaia natuurlijke vegan aquarelverf

Vorige Artikel 7 van 11 Volgende
€ 7,50 (inclusief btw)
Tijdelijk niet verkrijgbaar

Roest rood Kaia natuurlijke vegan aquarelverf

Deze roestrode kleur is een van mijn favorieten, vanwege haar warmte en intensiteit. In verdunde vorm geeft het een prachtige zachte zalmroze tint. Het pigment dat ik voor deze kleur gebruik, is een rode oker die in het zuiden van Frankrijk gemijnd wordt. Oker is een verzamelnaam voor zachte steensoorten die natuurlijke ijzeroxide bevatten. Oker kan geel, rood, bruin, zwart en zelfs paars van kleur zijn en is te vinden op alle bewoonde continenten. Al sinds de prehistorie wordt oker gebruikt om kunst mee te maken, maar bijvoorbeeld ook bij rituelen. De gebruikte oker is natuurlijke rode oker RFLES Color Index R102.

Over de verf

Kaia Natural Watercolor is volledig natuurlijk, gifvrij, veganistisch en met liefde gemaakt. De natuurlijke pigmenten die ik gebruik in Kaia Natural Watercolor zijn gemaakt van aardepigmenten (vermalen gesteente) of witte klei die met plantaardige kleurstoffen gekleurd is. Deze laatste worden Maya-pigmenten genoemd en de methode om deze te maken is uitgevonden door de Maya’s rond 500 voor Christus. De synthetische pigmenten waar normaal gesproken verf van wordt gemaakt, zijn doorgaans gemaakt van petroleum, een zeer milieuvervuilend product. Het zijn in feite microscopisch kleine plastic bolletjes die niet biologisch afbreekbaar zijn en in de waterwegen terecht komen wanneer je verfwater door de gootsteen spoelt.

Professionele kunstenaarskwaliteit

De in Kaia Natural Watercolor gebruikte pigmenten hebben de hoogste ranking in lichtechtheid, wat betekent dat ze in de loop van de tijd niet vervagen onder invloed van licht en/of zuurstof. Ook bevat de verf wel 85% tot 90% pigment, waar verf van studie- of hobbykwaliteit meestal slechts tussen de 10% en 40% pigment bevat. Er worden geen vulmiddelen gebruikt. Vanwege deze kwaliteiten is Kaia Natural Watercolor van professionele kunstenaarskwaliteit. De verf is echter ook heel geschikt voor beginners en kinderen!

© 2019 - 2022 Kaia natural watercolor | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel