Okergeel Kaia natuurlijke vegan aquarelverf

Vorige Artikel 6 van 11 Volgende
€ 7,50 (inclusief btw)
Tijdelijk niet verkrijgbaar

Gele oker Kaia natuurlijke vegan aquarelverf

Deze intense warme gele oker wordt gemijnd in het zuiden van Frankrijk. Gele oker is een zachte steensoort met een hoog gehalte aan natuurlijke ijzeroxide. Het is de allereerste kleur die ooit gebruikt is om mee te schilderen, 75000 jaar geleden. In deze verf zit precies hetzelfde pigment als al in de prehistorie gebruikt werd, op alle bewoonde continenten. Oker was ooit een van de meest kostbare ruilmiddelen. 

De gebruikte oker is natuurlijke gele oker JFLES Color Index: Y43.

Over de verf

Kaia Natural Watercolor is volledig natuurlijk, gifvrij, veganistisch en met liefde gemaakt. De natuurlijke pigmenten die ik gebruik in Kaia Natural Watercolor zijn gemaakt van aardepigmenten (vermalen gesteente) of witte klei die met plantaardige kleurstoffen gekleurd is. Deze laatste worden Maya-pigmenten genoemd en de methode om deze te maken is uitgevonden door de Maya’s rond 500 voor Christus. De synthetische pigmenten waar normaal gesproken verf van wordt gemaakt, zijn doorgaans gemaakt van petroleum, een zeer milieuvervuilend product. Het zijn in feite microscopisch kleine plastic bolletjes die niet biologisch afbreekbaar zijn en in de waterwegen terecht komen wanneer je verfwater door de gootsteen spoelt.

Professionele kunstenaarskwaliteit

De in Kaia Natural Watercolor gebruikte pigmenten hebben de hoogste ranking in lichtechtheid, wat betekent dat ze in de loop van de tijd niet vervagen onder invloed van licht en/of zuurstof. Ook bevat de verf wel 85% tot 90% pigment, waar verf van studie- of hobbykwaliteit meestal slechts tussen de 10% en 40% pigment bevat. Er worden geen vulmiddelen gebruikt. Vanwege deze kwaliteiten is Kaia Natural Watercolor van professionele kunstenaarskwaliteit. De verf is echter ook heel geschikt voor beginners en kinderen!

© 2019 - 2021 Kaia natural watercolor | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel