Indigo Kaia natuurlijke vegan aquarelverf

Vorige Artikel 2 van 11 Volgende
€ 8,20 (inclusief btw)
Tijdelijk niet verkrijgbaar

Indigo Kaia natuurlijke vegan aquarelverf

Deze verf in een lichte indigotint is gemaakt met het beroemde 'Maya blauw' pigment. Deze diepblauwe kleur leent zich goed voor bijvoorbeeld luchten en water. Maya blauw dankt haar naam aan het oorspronkelijke pigment dat is uitgevonden door de Maya's rond 500 voor Christus. Het werd door hen gebruikt voor bijvoorbeeld muurschilderingen en het beschilderen van aardewerk en ook bij rituelen en offerandes. Het pigment is gemaakt van een witte klei waaraan plantaardige kleurstoffen gebonden zijn van in dit geval de indigoplant. Het proces waarbij onder hoge temperatuur de plantaardige kleurstoffen aan de klei worden gebonden, maakt de kleur bijzonder stabiel en dus lichtecht. 2000 jaar oude Maya artefacten die met Maya blauw geschilderd zijn, hebben nu nog steeds hun diepblauwe kleur.

Over de verf

Kaia Natural Watercolor is volledig natuurlijk, gifvrij, veganistisch en met liefde gemaakt. De natuurlijke pigmenten die ik gebruik in Kaia Natural Watercolor zijn gemaakt van aardepigmenten (vermalen gesteente) of witte klei die met plantaardige kleurstoffen gekleurd is. Deze laatste worden Maya-pigmenten genoemd en de methode om deze te maken is uitgevonden door de Maya’s rond 500 voor Christus. De synthetische pigmenten waar normaal gesproken verf van wordt gemaakt, zijn doorgaans gemaakt van petroleum, een zeer milieuvervuilend product. Het zijn in feite microscopisch kleine plastic bolletjes die niet biologisch afbreekbaar zijn en in de waterwegen terecht komen wanneer je verfwater door de gootsteen spoelt.

Professionele kunstenaarskwaliteit

De in Kaia Natural Watercolor gebruikte pigmenten hebben de hoogste ranking in lichtechtheid, wat betekent dat ze in de loop van de tijd niet vervagen onder invloed van licht en/of zuurstof. Ook bevat de verf wel 85% tot 90% pigment, waar verf van studie- of hobbykwaliteit meestal slechts tussen de 10% en 40% pigment bevat. Er worden geen vulmiddelen gebruikt. Vanwege deze kwaliteiten is Kaia Natural Watercolor van professionele kunstenaarskwaliteit. De verf is echter ook heel geschikt voor beginners en kinderen!

© 2019 - 2022 Kaia natural watercolor | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel