Kaia Natural Watercolor complete collectie

Artikel 1 van 11 Volgende
€ 69,00 (inclusief btw)
Tijdelijk niet verkrijgbaar

Kaia Natural Watercolor complete collectie

Deze doos aquarelverf bevat 10 napjes en is gemaakt van karton van hoge kwaliteit dat prima tegen een druppeltje water kan. De rvs napjes bevatten twee keer zoveel verf als je van het standaard plastic halve napje gewend bent. De napjes zijn 25 bij 25 mm. Deze set bevat de volgende kleuren:

Meer informatie over elke kleur vind je door op de kleur te klikken. Alle kleuren zijn transparant, behalve okergeel en roestrood, die zijn semitransparant.

Over de verf

Kaia Natural Watercolor is volledig natuurlijk, gifvrij, veganistisch en met liefde gemaakt. De natuurlijke pigmenten die ik gebruik in Kaia Natural Watercolor zijn gemaakt van aardepigmenten (vermalen gesteente) of witte klei die met plantaardige kleurstoffen gekleurd is. Deze laatste worden Maya-pigmenten genoemd en de methode om deze te maken is uitgevonden door de Maya’s rond 500 voor Christus. De synthetische pigmenten waar normaal gesproken verf van wordt gemaakt, zijn doorgaans gemaakt van petroleum, een zeer milieuvervuilend product. Het zijn in feite microscopisch kleine plastic bolletjes die niet biologisch afbreekbaar zijn en in de waterwegen terecht komen wanneer je verfwater door de gootsteen spoelt.

Professionele kunstenaarskwaliteit

De in Kaia Natural Watercolor gebruikte pigmenten hebben de hoogste ranking in lichtechtheid, wat betekent dat ze in de loop van de tijd niet vervagen onder invloed van licht en/of zuurstof. Ook bevat de verf wel 85% tot 90% pigment, waar verf van studie- of hobbykwaliteit meestal slechts tussen de 10% en 40% pigment bevat. Er worden geen vulmiddelen gebruikt. Vanwege deze kwaliteiten is Kaia Natural Watercolor van professionele kunstenaarskwaliteit. De verf is echter ook heel geschikt voor beginners en kinderen!

Aangezien ik met natuurproducten werk en sommige kleuren zelf mix, kunnen ook de kleuren fractioneel verschillen in verschillende partijen, zelfs als de gebruikte pigmenten uit dezelfde mijn komen. De verf wordt gedeeltelijk met de hand gemaakt. Zo maak ik bijvoorbeeld zelf het bindmiddel uit ruwe grondstoffen en spuit met de hand de verf in de napjes. Daarom ziet elk napje er een beetje anders uit. Ook gebruik ik bepaalde apparatuur om de verf te mixen, wat ervoor zorgt dat er wat kleine luchtbelletjes in de verf ontstaan. Dit heeft echter geen invloed op de kwaliteit van de verf, aangezien er bij aquarelverf geen sprake is van een verfhuid, zoals bij bijvoorbeeld olieverf.

© 2019 - 2022 Kaia natural watercolor | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel